Damkommittén

2020-05-24

Damkommittén strävar efter att ha en verksamhet där man, på ett lättsamt sätt, får prova på olika tävlingsformer samt utveckla sin golf. Det gör vi genom att spela/tävla och ha roligt en kväll i veckan med gemensamt fika som avslutning. Vi har också möjlighet att träna några gånger med klubbens Pro. Säsongen avslutas med en tävling över 18 hål och gemensam lunch på Hussborgs herrgård.

Alla damer är välkomna oavsett ålder och handicap! (Hcp över 36 kommer att räknas som 36 hcp på tävlingarna). Vi brukar vara en blandad skara på våra träffar vilket är väldigt trevligt.

Kommittén planerar säsongen med olika tävlingsformer och ansvarar för genomförandet. I år har vi gjort några förändringar: vi kommer inte att ha ett seriespel på måndagar och prisutdelningen sker endast på avslutningsdagen. Vi ändrar också den veckovisa spelavgiften till en säsongsavgift om 150 kr som täcker fika och priser. Betala gärna med Swish.

Vi har en grupp på facebook ”Damgolf Hussborg” där vi brukar påminna om vilken tävlingsform vi kör och om det eventuellt blir inställt. Vi ser gärna att ni anmäler er där för att bättre kunna planera spel och fika.

Vi fick blodad tand efter fjolårets Solheim Cup och vill såklart ställa upp även i år, såvida tävlingen blir av i spåren av Covid-19. Cupen är planerad till helgen 15-16/8.  Vi behöver 12 spelare och hoppas på stort intresse både för att delta och träna inför cupen.

Vi föreslår att de som vill, och framförallt de som vill delta i Solheim cup, spelar/tränar med herrarna på onsdagar. Tanken är då att spela en serie, variera med herrar/damer separat samt mixade bollar, som också kan vara ett underlag för uttagning till Solheim. Kanske blir det ett spelschema där vi delar in oss i olika grupper. Avgift föreslås till 300 kr/pers som går till vinster. I skrivande stund finns ingen fast planering för arrangemanget så vi får återkomma i frågan.

Om ni vill delge feedback, tips och idéer, för att utveckla verksamheten kan ni ta kontakt med någon i kommittén.

Vi startar säsong 2020 måndag 25/5 kl 18 och spelar då på vintergreener. Varmt välkomna!

I damkommittén ingår: Monica Berglund 072-5754897, Catarina Widmark 070-5633808 och Veronica Neiström 072-5252532 (tillika swishnummer).

Spelschema damgolfen 2020:

Datum                  Tid                            Tävlingstyp

Måndag 25/5      18.00                          Säsongsstart, Scramble

Måndag 1/6        18.00                          Träning/poängbogey

Måndag 8/6        18.00                          Träning/poängbogey

Måndag 15/6      18.00                          Slagspel, flaggtävling, 18 hål

Måndag 22/6      18.00                          Foursome, 18 hål

Måndag 29/6      18.00                          Slaggolf med puttävling

Måndag 6/7        18.00                          Irish greensome

Måndag 13/7      18.00                          Bästboll, 4 klubbor

Golfvecka v 30, ingen damgolf

Måndag 27/7      18.00                          Kicker