Utbildnings- & Regelkommittén

Kommittén består av: Ulf Stecksen, Tel: 0730860719, Mail: ulfsteck@msn.com

Handicapkommittén  Planer – 2017

Efter säsongen 2014 kommer handicap kommittén enbart att hantera sänkningar av spelarens hcp som förväntas ske efter föregående års avslut och när spelar statistik kan erhållas från GIT. SGF kommer fortsättningsvis att automatiskt hantera höjningar av hcp.

För Handicap kommittén

Utbildningskommittén Planer- 2017

Klubbens Pro har hand om nybörjarutbildningen för grönt kort enligt den nya modellen från SGF. Det har gjorts lättare genom att nybörjaren ska få snabbare kontakt med spelet, komma ut på banan och få en egen upplevelse av vad spelet går ut på. Klubben ska anpassa utbildningen efter hur långt nybörjaren har kommit i sin egen färdighet för att få Grönt Kort. Det nya utbildningsmaterialet, en bok och ett webbmaterial inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Man kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt. Man får Grönt Kort och handicap 54 när man klarat 18 poäng från röd tee.
Pron har också hand om privatlektioner och kurser.

Den traditionella studiecirkeln om golfregler för redan aktiva golfspelare planeras under våren om intresse finns med kanske 3 träffar och med Ulf Stecksen som ledare. Som utbildningsmaterial används ”Genväg till golfens regler”.

Ulf Stecksen