Damkommittén

2019-04-07

Damkommittén strävar efter att ha en verksamhet där man, på ett lättsamt sätt, får prova på olika tävlingsformer samt utveckla sin golf. Det gör vi genom att spela/tävla och ha roligt en kväll i veckan med gemensamt fika och prisutdelning på slutet (se program nedan). Vi har också möjlighet att träna med klubbens Pro (mer information kring upplägg kommer senare). Säsongen avslutas med en tävling över 18 hål och gemensam lunch på Hussborgs herrgård.

Vid tillräckligt stort intresse ordnas en gemensam golfresa. I år planerar vi att åka till Hede och Klövsjö 24-25 augusti (mer info senare).

Alla damer är välkomna oavsett ålder och handicap! (Hcp över 36 kommer att räknas som 36 hcp på tävlingarna). Vi brukar vara en blandad skara på våra träffar vilket är väldigt trevligt.

Kommittén planerar säsongen med olika tävlingsformer och ansvarar för genomförandet (informera om de olika tävlingsformerna vid start, fördela spelare i bollarna, dela ut priser samt hålla med fika till en kostnad av 20 kr/person och gång. Tar gärna Swish).

Vi har en grupp på facebook ”Damgolf Hussborg” där vi brukar påminna om vilken tävlingsform vi kör och om det eventuellt blir inställt. Vi funderar på om det vore en bra idé att anmäla sig där för att bättre kunna beräkna hur mycket fika som behövs.

I år satsar vi på att vara med i Solheim Cup 17-18/8. Vi behöver 12 spelare. Anmäl gärna ert intresse till Veronica som kommer att vara lagkapten och ta ut lagen. Då vi inte har bestämda träningsdagar inför detta är det viktigt att hålla sitt hcp uppdaterat.

Om ni vill delge feedback, tips och idéer, för att utveckla verksamheten kan ni ta kontakt med någon i kommittén.

Om väder och bana tillåter startar vi säsong 2019 måndag 27/5 och spelar då antagligen på vintergreener. Varmt välkomna!

I damkommittén ingår: Monica Berglund 072-5754897, Catarina Widmark 070-5633808 och Veronica Neiström 072-5252532.

Spelschema damgolfen 2019:

Datum                  Tid                            Tävlingstyp

Måndag 27/5       18.00            *            Poängbogey, säsongsstart

Måndag 3/6         18.00            *            Poängbogey, 4 klubbor

Måndag 10/6       18.00                         Irish greensome

Måndag 17/6       18.00            *            Poängbogey, 18 hål

Måndag 24/6       18.00                         Foursome, 18 hål

Måndag 1/7         18.00            *            Slagspel, flaggtävling

Måndag 8/7         18.00            *            Slaggolf med puttävling

Måndag 15/7       18.00                         Bästboll

Golfvecka, ingen damgolf

Måndag 29/7       18.00                         Kicker

Måndag 5/8         18.00            *            Slaggolf

Måndag 12/8       18.00            *            Matchspel och poängbogey

Måndag 19/8       18.00            *            Färgade bollen, slaggolf

Måndag 26/8       18.00            *            Bingo, Bango, Bongo

Söndag 1/9          09.00                         Avslut med slaggolf, lunch på Herrgården

* Betyder att tävlingen ingår i seriespelet. De tre bästa resultaten räknas. Vinnaren koras på säsongsavslutningen 1/9.